Lidingö

Fantastiska Lidingö är platsen som har allt. Den pulserande storstaden är inte långt borta samtidigt som du har storslagen natur alldeles runt hörnet. Ön har tre tätorter, varav den största heter just Lidingö och är belägen på öns mer centrala delar. De andra två tätorterna heter Brevik och Sticklinge udde och utöver dessa finns ett antal småorter på den 1 250,51 hektar stora ön som sammanlagt hyser drygt 31 000 invånare. Ön tillhör Stockholms län men är en egen kommun, till vilken även några kringliggande ögrupper tillhör. Från den centrala tätorten är det bara dryga 20 minuter in till centrala Stockholm.

Ön har med andra ord ett alldeles perfekt läge för den som vill bo centralt men ändå naturnära. För som sagt är det framförallt denna kombination som gjort tätorten Lidingö till en så populär bostadsort. I kommunen finns bland annat både Långängens och Kappstas naturreservat, ett antal fina vandringsleder och utflyktsmål, lekplatser och utegym samt en självklar närhet till havet. Bor du på ön behöver du inte heller ta dig in till huvudstaden för att ta del av ett rikt kulturliv. Här finns både teater, bio och museer och för den som själv vill delta i kulturlivet finns även ett antal kulturföreningar att engagera sig i.

Lidingö förbinds med Stockholm av denna bro

Ett Lidingö för alla

Oavsett vem du är kommer du att trivas på Lidingö. Unga, vuxna, barnfamiljer och seniorer, här finns något för alla. Förenings- och kulturlivet är både levande och utbrett, skolor och dagis håller hög kvalitet och goda kommunikationer gör att det är nära till såväl naturen som innerstaden, även utan körkort. Stockholmsregionens snabba tillväxt gör dessutom att arbetsmarknaden ser ljusare ut här än på många andra ställen i landet. Det är helt enkelt svårt att hitta ett bättre ställe att sätta bo på. Och för den som inte är intresserad av att göra just detta så är ön i alla fall väl värd ett besök speciellt under sommarmånaderna!