Säkerhet

Det finns många saker att tänka på gällande sin säkerhet på internet. För att undvika att något otrevligt ska hända dig när du postar något nytt så föreställ dig att någon auktoritet eller någon du har respekt för skall läsa eller se din bild som du lägger ut innan du publicerar den. En annan sak som du kan tänka på för att du ska kunna upprätthålla din säkerhet på internet är att använda ett smeknamn när du publicerar saker på din blogg eller på ditt Twitterkonto istället för ditt riktiga namn. Dessutom kan du registrera ett parallellt e-postkonto som du använder på sociala medier.

Ytterligare åtgärder för att att värna om din säkerhet på internet är att aldrig uppge din personliga information till någon. Detta gäller din e-postadress, mobiltelefonnummer eller hemadress. Om informationen skulle hamna hos fel personer kan den missbrukas. Var också aktsam med vilka bilder som du publicerar på internet. Undvik att publicera foton på ditt hem, ditt arbete, din skola eller andra ställen som kan associeras med dig. Tänk på att så fort du laddar upp en bild på internet kan andra människor ladda ner den. Undvik även att lämna ut information bara för att någon frågar efter det. Tänk alltid på vad du lämnar ut.

Säkerhet på internet är viktigt att tänka på i dagens samhälle

Säkerhet på internet

Höj din säkerhet på internet och undvik att bli lurad. Följ med i vad som händer på internet genom att läsa nyheter om olika bedrägerier, så kallade scam, för att du ska kunna undvika dem när du ser dem. När du får ett e-postmeddelande från någon som du inte känner ska du inte klicka på deras eventuella länkar. Dessa kan potentiellt skada din dator. Se till att du har ett virusprogram installerat samt var försiktig med vad du laddar ner och installerar. Använd alltid säkra lösenord när du skaffar nya konton och använd aldrig ditt efternamn som lösenord eller något annat som lätt kan associeras med dig.